Goed hypotheekadvies

Niet alleen starters zijn gebaat bij goed hypotheekadvies. Zij kunnen weliswaar alleen voor een annuïtaire aflossing kiezen, maar het is wel van belang de bijkomende risico's in kaart te brengen. Maar ook bij verhuizen, verbouwen of de aankoop van een tweede huis komt veel kijken.

Blijft de hypotheek ook betaalbaar bij werkloosheid, arbeidsongeschiktheid, overlijden en pensionering? Wie zonder goed advies een hypotheek afsluit loopt het risico deze gevaren over het hoofd te zien.

Wat zijn uw mogelijkheden

 • We brengen alle financiële mogelijkheden in kaart
 • We vertellen u óf en hoe u een huis kunt kopen of verbouwen
 • We zetten uw huidige maandlasten af tegen de nieuwe
 • We vergelijken de verschillende hypotheek- en rentevormen
 • We helpen u een financieel plan uit te stippelen, voor nu maar zeker ook voor later
 • We vertellen u alles over hypotheken, risico's en adviseren u over de beste hypotheek
 • En natuurlijk over alles wat verder belangrijk is

Bespaar duizenden euro's op uw hypotheek

Banken adviseren slechts hun eigen hypotheken. Driekleur verzekeringen kan honderden verschillende hypotheken adviseren. Gaat u een huis kopen? Dan bent u in veel gevallen voordeliger uit bij een hypotheekadviseur.

 • Ik wil mijn eerste huis kopen.....

  Banner Ikwilmijneerstehuiskopen

   

  Een huis kopen doet u niet zomaar. U moet een aantal beslissingen nemen. Wilt u toch maar huren of juist liever een huis kopen? En wat voor hypotheek is voor u het meest geschikt? Als u het financiële plaatje rond hebt, kunt u op zoek gaan naar uw droomhuis. Met behulp van een makelaar of gaat u liever zelf op pad? En waar moet uw huis eigenlijk allemaal aan voldoen? 


  In ieder geval dient u zich goed voor te bereiden op de gesprekken met de makelaar, de verkoper en andere instanties. En u moet niet verder willen springen dan uw polsstok lang is.


  Woonwensen

  Zet uw wensen op een lijstje. Denk aan: scholen, winkels, transport, speelplaatsen en andere voorzieningen of ruimte om thuis te werken. Woont u liever knus en gezellig en/of heeft u veel licht en ruimte nodig? Dus de vraag is: wat zoekt u in een huis?


  Hoeveel kunt u lenen

  Voordat u zich gaat oriënteren, moet u natuurlijk weten in welke prijsklasse u kunt gaan zoeken. Dat hangt af van de woonlasten die u kunt en wilt dragen. 

  Bekijken samen met uw adviseur welk hypotheekbedrag het beste bij u past. Nu en in de toekomst.


  Op zoek naar uw droomhuis

  U weet wat u kunt lenen. Heeft u uw droomhuis gevonden, dan is het tijd om te gaan onderhandelen. Doet u dat zelf? Of schakelt u een makelaar in. 

  Let op dat 'emoties' niet de overhand krijgen. U moet natuurlijk niet meer betalen dan realistisch is. 


  Huis kijken

  Het huis gevonden? Dan is het tijd om het huis te gaan bezichtigen. Defecten zijn soms moeilijk zichtbaar en worden niet voor niets soms 'verborgen gebreken' genoemd.

  Een bouwtechnische keuring is daarom erg verstandig, zeker bij de al wat oudere woonhuizen. U heeft dan ook meteen een kostenindicatie van de reparatie of het achterstallige onderhoud.


  Waarde van woning taxeren

  Bij een hypotheek is de woning onderpand voor de lening. De bank wil daarom een taxatierapport. Een taxateur voert de taxatie uit en de kosten hiervan zijn afhankelijk van de waarde van de woning. Ook zijn er taxateurs die een vast bedrag rekenen.


  Bieden

  Spannend: u weet hoeveel u kunt lenen en wat u wilt betalen. Nu is het moment aangebroken om een bod te doen op uw droomhuis. 


  Naar de notaris

  Bij de notaris regelt u de overdracht van het huis, via de transportakte. De notaris controleert de gegevens bij het Kadaster.

  Ook de betalingen tussen de geldverstrekker, de verkoper en de koper worden door de notaris geregeld via een zogenoemde 'derdenrekening'. 

  Uw hypotheek regelt u via de hypotheekakte, die u tegelijkertijd ondertekent. Hierin staan onder meer de gegevens van de hypotheek, de geldverstrekker en de voorwaarden.


  Nazorg

  Het is slim af en toe uw hypotheek onder de loep te houden. Zodat u zeker weet dat uw hypotheek nog steeds bij u past. Want uw persoonlijke omstandigheden kunnen veranderen.

  Maar ook de rentestand en wetgeving wijzigen regelmatig. Bekijk daarom eens in de twee of drie jaar samen met uw adviseur niet alleen de hypotheek opnieuw, maar ook uw gehele financiële situatie.

  Oh ja, als het alweer een paar jaar geleden is, check dan uw huidige hypotheek! Wellicht kan het weer goedkoper!

  Maak een afspraak!

 • Ik wil mijn hypotheek oversluiten.....

  Banner Ikwilmijnhypotheekoversluiten

   

  Dankzij de lage rente van dit moment worden veel hypotheken overgesloten en profiteren veel mensen van lagere hypotheeklasten. Kunnen uw hypotheeklasten lager? Daar is in krap 10 minuten achter te komen. 

  Lagere hypotheeklasten zijn echter niet het enige waar u op moet letten. Met het oversluiten van uw hypotheek zijn vaak forse kosten (boete, afsluit-, taxatie- en notariskosten) gemoeid. Daarom is het zaak om een deskundige te laten berekenen of deze oversluitkosten opwegen tegen het te behalen rentevoordeel.

  Wilt u weten of een verlaging van de hypotheeklasten ook voor u haalbaar is? Neem dan contact op met uw adviseur en reken samen met hem uw persoonlijke financiële situatie door.

  Maak een afspraak!

 • Ik wil gaan verhuizen.....

  Banner Ikwilgaanverhuizen

  U woont nu in uw eigen huis of in uw appartement. Maar ja, u wilt gaan samenwonen. Of uw partner is in blijde verwachting. Of u wilt simpelweg groter (en gerieflijker) gaan wonen. 

  De nieuwe regelgeving rond de hypotheekrenteaftrek maakt het noodzakelijk om goed te weten wat u kunt doen en wat uw mogelijkheden zijn. Vragen als 'wat doe je met de bestaande hypotheek en gekoppelde levensverzekering' of 'wat doe ik met de overwaarde van de woning' komen dan aan de orde.

  En u moet zien te vermijden dat u uw recht op hypotheekrenteaftrek verspeelt.

  Maak een afspraak!

 • Ik wil een tweede huis kopen.....

  Banner Ikwileentweedehuiskopen

   

  In veel gevallen dient een tweede woning als belegging en/of voor recreatieve doeleinden. Wanneer u een hypotheek voor een tweede woning nodig hebt zijn er een aantal zaken waar u rekening mee moet houden.

  Geen hypotheekaftrek 

  De hypotheekrente is niet aftrekbaar. Ook niet als de financiering van de tweede woning via de hypotheek op de hoofdwoning loopt. In dat geval wordt het betreffende hypotheekdeek gezien als  consumptief krediet en de rente over dat deel is om die reden niet aftrekbaar. Dar staat tegenover dat de eventuele huuropbrengsten niet belast zijn.

  Banken staan niet te springen

  Wanneer u een hypotheek wilt nemen op een woning die niet dient als hoofdverblijf zijn er niet veel banken die de aankoop volledig zullen willen financieren. U moet er rekening mee houden dat u ook zélf eigen middelen moet inbrengen. Vaak krijgt u dan ook nog te maken met een opslag op de rente.

  Maak een afspraak!

   

   

 • Ik wil mijn huis gaan verbouwen.....

  Banner Iikwilmijnhuisgaanverbouwen

   

  Waarom uw huis verbouwen?

  U woont al een tijd met veel plezier in uw huis en de buurt bevalt u. Maar inmiddels heeft u andere woonwensen. U wilt een garage of een extra kamer met dakkapel. Een andere reden om te gaan verbouwen is het huis geschikter maken voor uw oude dag. Of gewoon voor méér luxe en woongenot. In alle gevallen geldt dat een verbouwing een goede voorbereiding vergt.

  Stappenplan

  Maak daarom van tevoren een stappenplan. Werkt u stap voor stap, dan komt u minder snel voor verrassingen te staan. Verbouwen kost geld. U hebt voldoende geld nodig, denk ook aan mogelijke vergunningen en draag zorg voor een goede planning.

  Uw verbouwing financieren

  Natuuelijk heeft u een begroting gemaakt en weet u hoeveel de verbouwing gaat kosten. De vraag is dan hoe je de verbouwing gaat financieren. Hebt u gespaard, dan kunt u dat geld natuurlijk voor de verbouwing gebruiken. Er zijn meer mogelijkheden om een verbouwing te financieren. Bijvoorbeeld via een tweede hypotheek, met een schenking, kortlopend krediet. Kijk ook naar subsidieregelingen die eventueel van toepassing zijn.

  Driekleur verzekeringen helpt u graag verder op weg. 

  Maak een afspraak!

   

   

 

Google+ Google+ deze pagina
LinkedIN Deel dit op LinkedIN